🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Вижте победителите в конкурса за снимки на животни, уловени в точния момент

Приключи конкурсът за фотограф на годината, снимащ бозайници. Състезанието се провежда ежегодно от британската компания "Обществото на бозайниците" за защита на дивите животни.

Победител в надпреварата е 46-годишният Морис Флин, фотограф от Уотърфорд, Ирландия. Неговата белка, скачаща от клон на клон в гората през нощта, завладява всички членове на журито.

Спокойно може да се каже, че снимките изобразяват типичните представители на дивата природа на Британските острови.

Просто акцентът на конкурса бе поставен върху това, че животните трябва да са уловени в най - удачния момент.

В състезанието взеха участие повече от 370 снимки, целящи да привлекат вниманието ни към бозайниците и техните проблеми.

Героите на тези фотоси са язовци, сърни и много други животни, които живеят във Великобритания. Всеки кадър е уникален и ни показва един от моментите в обичайното ежедневие на бозайниците.

"Всяка година става все по - трудно да се избере най - добрата снимка, тъй като конкуренцията се увеличава. Има нови имена сред фотографите природолюбители и тяхното ниво на умения непрекъснато се увеличава. Видяхме много различни моменти в живота на бозайници, които живеят в страната ни и те бяха впечатляващи!", казва Софи Стафърд, директор на журито.

По думите на победилия ирландски фотограф, той веднага се заема да направи снимка на движеща се белка.

"Тези животни са нощно активни и да се уловят в движение може да стане само през нощта. Така че трябваше да направя много опити, докато успея да снимам това потайно и грациозно животно", казва Морис Флин.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...