🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Във Варна продължават случаите на натровени животни

Случаите на натровени бездомни животни в морската ни столица Варна продължават.

Както ви съобщихме преди 2 седмици сварен свински дроб премесен с антифриз бе разпръснат из квартал "Кайсиева градина" и това причини агонизиращата смърт на бездомни кучета и котки в квартала.

Десетки граждани и няколко неправителствени организации продължават да подават тревожни сигнали, че тровенето на бездомните животни в града продължава. Повечето сигнали сега са за натровени котки, като освен в "Кайсиева градина" има натровени животни и в квартал "Чайка".

От ветеринарните клиники в града също потвърждават, че са зачестили случаите на оттровени безстопанствени животни, които случайни хора карат в клиниките. За съжаление в повечето случаи помощта идва твърде късно и животните умират.

Граждани, които са намерили натровени животни описват много грозна и страшна картина. Според тях отровата е с бавно действие, защото животните се мъчат много преди смъртта си.

Има непотвърдени случаи и за натровени домашни любимци, които просто са били изведени на разходка от своите стопани в тези квартали. Освен за животните, отровата е много опасна и за малките деца, алармират майките. Според тях е имало случай на подхвърлена отрова дори в пясъчник, където си играят децата им.

*Още по темата: ТУК

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...