🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

В Ирландия се роди необичайно животно - смеска между козел и овца

Ирландски фермер от Ко Килдеър (Co Kildare) стана горд собственик на рядък хибрид между козел и овца.

Животното е родено от овца във фермата на Пади Мърфи. Малките, получени при кръстоска между козел и овца са известни като "Гиип".

Според стопанина животното се намира в отлично здраве. Пред репортери на RTE News Пади заяви:

„Животното се развива много добре. Жизнено е и се движи повече от останалите агнета. Освен това има много дълги крайници. Неговата майка - овца се отнася с него като с обикновено агне. Няма никакво отклонение в начина на отглеждане."

Местен фермерски вестник пусна видео на животното в YouTube и то бързо придоби много голяма популярност. Козите и овцете си приличат на външен вид, но те принадлежат към различни животински семейства и кръстоските между тях са изключително рядко явление.

Овцете имат 54 двойки хромозоми, докато козите имат 60. Овце и кози се чифтосват понякога, но обикновено поколението е мъртвородено. Най - известният случай на кръстоска между коза и овца е в Ботсвана, Африка, където са се чифтосали женска коза и овен. Учените установили, че малкото има 57 двойки хромозоми. Животното станало много популярно в цялата страна с наименованието "Toast of Botswana".

Ето и видео, публикувано от "The Farmers Journal", в което може да видите необикновеното животинче:

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...