🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

В Русия се избиват стотици бездомни кучета, заради Световното първенство

Природозащитници призовават феновете на футбола да бойкотират Световното първенство в Русия, тъй като в страната се избиват бездомни кучета в градовете, в които ще се играят мачове.

Световното първенство стартира вчера и футболната треска завладя феновете по цял свят.

Активисти за правата на животните обаче обвиняват градовете, в които ще се играят мачовете, че прибират и убиват бездомни кучета, за да подобрят имиджа на страната.

Според тях властите искат тихо и жестоко да се справят с бездомните кучета, защото според тях представляват "риск за общественото здраве". Fox News съобщава, че поне в 7 от 11-те града, в които ще се играят мачовете се убиват умишлено и масово бездомни кучета.

Според Лос Анджелис Таймс, Москва, Санкт Петербург, Калининград и Нижни Новгород са приели закон против убийството на бездомни животни. В съобщение до изданието „Москва Таймс" говорителя на ФИФА споделя, че от футболната централа по никакъв начин не одобряват жестокото отношение към бездомните животни, добавяйки, че очаква градовете домакини да осигурят по - хуманно отношение към животните.

Междувременно Кели О'Меър от „Humane Society" заявява, че се набират благотворителни средства, които да бъдат предоставени на руските власти, за да се стартира масова ваксинация, която е много по - хуманна алтернатива от масовото избиване на животни.

На ловците на кучета в Русия се плаща по 8 долара за всяко заловено или убито куче. В страната живеят около 2 милиона бездомни кучета и по принцип там има действащо законодателство, което ги защитава от нехуманно отношение.

Според Вашингтон Поуст обаче само в Екатеринбург от началото на февруари фирма получава над половин милион долара за залавяне и умъртвяване на бездомни кучета.

Не за пръв път Русия попада в полезрението на активисти за правата на животните. В месеците преди световното руската футболна централа отнесе доста критики, след като т.н. танцуваща мечка бе изведена на футболния терен, за да направи началния удар в мача.

На олимпийските игри в Сочи през 2014 г. бездомните кучета са масово разстрелвани и тровени. Тогава в Сочи са убити над 1200 бездомни кучета и котки.

Снимка: express.co.uk

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Може ли баш Русия да изсере такова огромто лайно.Така ги поущряват тез глупаци да убиват кучета.Да се забрани това!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...