🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Джак Ръсел териер спасява 5 деца с цената на живота си

В Нова Зеландия Джак Ръсел териер на име Джордж спасява 5 деца от атаката на разярени питбули. В отчаяна битка 9-годишното куче намира собствената си смърт.

За този му подвиг местната организация Humane Society посмъртно награждава Джордж с медал. А ветеранът от войната във Виетнам Джерал Хадман изпраща на смелото куче своя медал "Пурпурно сърце".

Джордж, който имал проблеми със сърцето, придобива широка известност, след като защитава деца от нападението на питбули в малкия град Манайа. Ето я и самата история.

Кучето играе с група деца, които се връщат у дома от най - близкия магазин. Изведнъж се появяват два питбула, които се втурват към децата.

"Джордж се опита да ни защити и лаейки се спусна към тях, но те започнаха да го хапят. Едното от кучетата го захапа за главата, а другото - по гърба. Ние побягнахме и започнахме да плачем. Някои хора видяха какво се случва и дойдоха да помогнат на Джордж!" - казва 11-годишният Ричард Розвърн, едно от спасените деца.

Въпреки това, питбулите успяват дотолкова да наранят смелото куче, че се налага то да бъде приспано.

Според Алън Гей, стопанина на Джордж, домашният му любимец е имал сериозни разкъсни рани по кожата на шията, гърдите и гърба.

Собственикът на питбулите доброволно предава кучетата си в службата за улавяне на животни, където те също биват подложени на евтаназия, защото са склонни към атака и са причинили убийството на териера.

Humane Society награждава Джордж с медал, който се присъжда на хора за проявяване на храброст в спасяването на животни. А 58-годишният Джерал Хадман, който 30 години е служил в морската пехота, изпраща до Алън Гей своя медал "Пурпурно сърце", защото вярва, че Джордж е "малък войн".

За стопанина на Джордж загубата е най - тежка. Той живее сам, а кучето е било негов верен спътник в продължение на 7 години. Алън "го наследява" и започва да се грижи за него след смъртта на своя съсед.

Рейтинг:
2.3/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...