🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

1/3 от домашните кучета в София нямат задължителна регистрация

От началото на годината текат масирани проверки по софийските паркове и междублокови пространства, проверящи изрядността на домашните любимци, съобщава monitor.bg.

Проверките се извършват от служители на общината, полицията и ветеринарномедицинската служба.

От началото на годината са проверени 5110 кучета, от които без редовни документи са били 1565. На 1044 от нарушителите са съставени протоколи, според които стопаните в срок до 1 седмица трябва да предоставят нужните документи.

Основните неща, за които проверяват общинарите са дали кучетата имат паспорт и документ и дали стопаните им ги разхождат с каишка и наморник. Инспекторите следят и дали хората почистват след своите любимци.

Най - често констатираните нарушения са забравен от стопанина паспорт и свободното разхождане на кучетата без каишка. Глобените граждани през годината са 499, като глобите са от 10 до 50 лева при първоначално нарушение и до 200 лева при повторно нарушение.

Всички домашни кучета подлежат на задължителна регистрация, но от началото на годината sa регистрирани едва около 3900 животни, като приходите в общинската хазна от такси са 77 618 лева.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...