🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Ето как изглежда глобалното затопляне... тъжната истина

Глобалното затопляне е факт, ледовете на полюсите се топят, а с това изчезва и естественото местообитание на белите мечки. Липсата на достатъчно територия и храна прави полярните мечки едни от най - застрашените от изчезване видове на Земята.

Основната храна на белите мечки са тюлените. При липса на лед мечката няма как да улови тюлен и това кара много животни да предприемат отчаяни действия като преплуват огромни разстояния или навлизат все по - навътре в сушата, за да си набавят храна.

"Така изглежда глобалното затопляне" - това е коментара, който стои под тъжното ВИДЕО, което е качено в официалния сайт на National Geographic. Кадрите показват една умираща от глад полярна мечка, която се движи много трудно и отчаяно търси храна върху терен, който нормално би трябвало да бъде покрит с лед и сняг.

Мечката е видимо много отслабнала и голяма част от козината й е окапала. На моменти дори провлачва задните си крайници, защото няма сили да стои изправена. Видеото е заснето на остров Бафин край Канада от фотографа на National Geographic Пол Никлен, който по това време е бил на експедиция.

"Учените постоянно ни говорят за глобалното затопляне и ефектите, които то има най - вече върху животните. Полярните мечки са изчезващ вид и тяхната трагична съдба изглежда точно така. Искам хората да видят и разберат това. Мечките ще измрат от глад, а така изглежда една умираща от глад полярна мечка." - споделя Пол за срещата с отчаяното животно.

Във видеото се споменава, че храненето на полярни мечки е незаконно, а на тази окаяна мечка остават само няколко часа живот, ако не намери някакъв източник на храна.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...