Ето как изглежда глобалното затопляне... тъжната истина

Ето как изглежда глобалното затопляне... тъжната истина

Глобалното затопляне е факт, ледовете на полюсите се топят, а с това изчезва и естественото местообитание на белите мечки. Липсата на достатъчно територия и храна прави полярните мечки едни от най - застрашените от изчезване видове на Земята.

Основната храна на белите мечки са тюлените. При липса на лед мечката няма как да улови тюлен и това кара много животни да предприемат отчаяни действия като преплуват огромни разстояния или навлизат все по - навътре в сушата, за да си набавят храна.

"Така изглежда глобалното затопляне" - това е коментара, който стои под тъжното ВИДЕО, което е качено в официалния сайт на National Geographic. Кадрите показват една умираща от глад полярна мечка, която се движи много трудно и отчаяно търси храна върху терен, който нормално би трябвало да бъде покрит с лед и сняг.

Мечката е видимо много отслабнала и голяма част от козината й е окапала. На моменти дори провлачва задните си крайници, защото няма сили да стои изправена. Видеото е заснето на остров Бафин край Канада от фотографа на National Geographic Пол Никлен, който по това време е бил на експедиция.

"Учените постоянно ни говорят за глобалното затопляне и ефектите, които то има най - вече върху животните. Полярните мечки са изчезващ вид и тяхната трагична съдба изглежда точно така. Искам хората да видят и разберат това. Мечките ще измрат от глад, а така изглежда една умираща от глад полярна мечка." - споделя Пол за срещата с отчаяното животно.

Във видеото се споменава, че храненето на полярни мечки е незаконно, а на тази окаяна мечка остават само няколко часа живот, ако не намери някакъв източник на храна.

Подобни статии

Ще клонират мамут

Ще клонират мамут

Руски учени твърдят, че са открили кръв на мамут в добре запазен труп. Според тях тази изключително ...