Заловиха избягала нутрия в плувен басейн край Стара Загора

Заловиха избягала нутрия в плувен басейн край Стара Загора

Нутрия беглец се появява в градината на крайпътен басейн в Стара Загора. След подаден сигнал от управителката на басейна, животното е било заловено в сандък от служители на старозагорския зоопарк.

Персоналът на заведението не е могъл да разпознае точния вид на едрия гризач, тъй като той се е криел между гъстата растителност в градината.

След акцията по спасяването й, нутрията е откарана в Зоопарк Стара Загора, където ще бъде част от популацията на вида там. Повече от 15 години в зоологическата градина се отглеждат нутрии, чиято численост вече е около 30 животни.

Южноамериканският гризач има полуводен начин на живот и по всяка вероятност високите температури са го подтикнали да търси прохлада във водите на басейна. Това е основната версия за бягството му според директора на зоопарка д-р Радослав Михайлов.

Много е важно да се знае, че изпуснат безконтролно на свобода, този инвазивен за нашата страна вид, би могъл да бъде много опасен за посевите от зърнени култури, тъй като няма естествени врагове в българската природа.

Препоръчани продукти

Подобни статии

Тигър уби жена в зоопарк

Тигър уби жена в зоопарк

Жената, която е починала не е имала причина да бъде в заграждението при тигъра. Сара Макклей на 24 г...

Рекламирай в INSERT.BG
loading...