Заради убийствата на китове „Анонимните" хакнаха правителствения сайт на Исландия

Заради убийствата на китове „Анонимните

Хакерската група „Анонимните", която наскоро обяви кибер война на терористичната група „Ислямска държава", се включи активно и в борбата за правата на животните.

Хакерите атакуваха няколко исландски правителствени сайта в отговор на незаконния улов на китове, който тази страна продължава да осъществява, въпреки международните спогодби.

В резултат бяха блокирани страниците на всички исландски министерства, с изключение на Министерството на благосъстоянието. На 27 и 28 ноември 2015 г. повечето правителствени сайтове бяха недостъпни в продължение на 13 часа.

Международната китоловна комисия е приела мораториум върху търговския улов на китове. Исландия, която е член на тази комисия, не се съобразява с този мораториум и нейни търговски компании продължават да извършват търговски улов на най - големите бозайници в света.

Във видеото, разпространено от „Анонимните" се споменава за застрашения вид Финвал (в природата в момента са останали по - малко от 3000 екземпляра от този вид) и исландската компания Hvalur, която извършва незаконния улов.

Скандалните кадри може да видите в нашата галерия.

 

прегледи 1779

Подобни статии