Застреляни делфини в Мексиканския залив

, последна редакция: 20 Ноември 2013
Застреляни делфини в Мексиканския залив

Властите в САЩ разследват поредица от зловещи нападения над делфини. Делфините са нападани главно покрай крайбрежието на Луизиана, Мисисипи и Алабама. Нападнатите морски бозайници са открити с огнестрелни рани и осакатени. На някои са били отрязани перките, докато на други долната част на челюстите. Д-р Моби Соланджи от института за изследване на морските бозайници (IMMS) споделя:

"Отговорихме на един сигнал от Алабама, за делфин с отрязана опашка. След това получихме сигнал и от Мисисипи, за убит делфин с отрязана долна челюст. Миналата седмица открихме труп на делфин с дупки от куршуми по него."

Той споделя още, че популацията на делфини в региона все още е под стрес, заради разлива на петрол от потъналата сонда на Бритиш Петролиум (BP) и т.н. мъртва зона в океана, която се образува от носените от големите реки замърсители. В отговор на тези нападения Националната агенция за океанографски и атмосферни изследвания (NOAА) е помолила служителите си да нащрек за нападения в крайбрежните води на Луизиана, Мисисипи и Флорида.

Делфините са добронамерени към хората същества и са главната атракция на повечето морски паркове по света. Смята се, че по интелигентност сред животните са на второ място и това прави атаките да изглеждат още по-неразбираеми и зловещи. Д-р Соланджи допълва още:

"Много е важно всички да разберат, че нападението над делфини е не само нещо много жестоко, но и наказуемо и подсъдимо!"

Ако извършителите бъдат заловени ги грози затвор до 1 година или парична глоба в размер на $100 000.

прегледи 1468

Коментари за Застреляни делфини в Мексиканския залив

  1. 1.

    Нямам думи.Безкрайно съм възмутена и ядосана.Бясна направо.как може да съществуват такива хора незнам.как малко страх нямат, че живота ще им го върне и ще си получат заслуженото.Тези наказание които са посочени в статията са малко за такива изроди.Човечеството не върви към добро.

  2. 2.

    Горките .. Тия където са убили делфините нямат ли грам мозък...Не знаят ли че са застрашени ...Правят го нарочно за кеф ...И тук в Созопол имаше подобен случай ... Изроди убили и влачили делфина по пътя ..Вързали го за колата и така ..Имаше подобен случай и с куче .. Изяло кокошките на съседа и той го хванал ..Вързал го с въже и за колата ..Как може такова нещо ! Не ги е срам ..Няма ли закон няма ли нещо ? Не може ли да ги хванат и да ги затворят до живот .... Трябва вече да има закон за животните ..Не само за тях но и за хората ... Да се случи същото на тиа дето правят така с животните и хората ..Да им се върне тройно ....

Подобни статии