🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Застреляни делфини в Мексиканския залив

Властите в САЩ разследват поредица от зловещи нападения над делфини. Делфините са нападани главно покрай крайбрежието на Луизиана, Мисисипи и Алабама. Нападнатите морски бозайници са открити с огнестрелни рани и осакатени. На някои са били отрязани перките, докато на други долната част на челюстите. Д-р Моби Соланджи от института за изследване на морските бозайници (IMMS) споделя:

"Отговорихме на един сигнал от Алабама, за делфин с отрязана опашка. След това получихме сигнал и от Мисисипи, за убит делфин с отрязана долна челюст. Миналата седмица открихме труп на делфин с дупки от куршуми по него."

Той споделя още, че популацията на делфини в региона все още е под стрес, заради разлива на петрол от потъналата сонда на Бритиш Петролиум (BP) и т.н. мъртва зона в океана, която се образува от носените от големите реки замърсители. В отговор на тези нападения Националната агенция за океанографски и атмосферни изследвания (NOAА) е помолила служителите си да нащрек за нападения в крайбрежните води на Луизиана, Мисисипи и Флорида.

Делфините са добронамерени към хората същества и са главната атракция на повечето морски паркове по света. Смята се, че по интелигентност сред животните са на второ място и това прави атаките да изглеждат още по-неразбираеми и зловещи. Д-р Соланджи допълва още:

"Много е важно всички да разберат, че нападението над делфини е не само нещо много жестоко, но и наказуемо и подсъдимо!"

Ако извършителите бъдат заловени ги грози затвор до 1 година или парична глоба в размер на $100 000.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Деси
Горките .. Тия където са убили делфините нямат ли грам мозък...Не знаят ли че са застрашени ...Правят го нарочно за кеф ...И тук в Созопол имаше подобен случай ... Изроди убили и влачили делфина по пътя ..Вързали го за колата и така ..Имаше подобен случай и с куче .. Изяло кокошките на съседа и той го хванал ..Вързал го с въже и за колата ..Как може такова нещо ! Не ги е срам ..Няма ли закон няма ли нещо ? Не може ли да ги хванат и да ги затворят до живот .... Трябва вече да има закон за животните ..Не само за тях но и за хората ... Да се случи същото на тиа дето правят така с животните и хората ..Да им се върне тройно ....
1. -м-ю-
Нямам думи.Безкрайно съм възмутена и ядосана.Бясна направо.как може да съществуват такива хора незнам.как малко страх нямат, че живота ще им го върне и ще си получат заслуженото.Тези наказание които са посочени в статията са малко за такива изроди.Човечеството не върви към добро.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...