Защитници на животните призовават яденето на кучета и котки в Швейцария да се забрани

Защитници на животните призовават яденето на кучета и котки в Швейцария да се забрани

Швейцария е единствената западна страна, в която умъртвяването и готвенето на домашни кучета и котки е напълно законно. Ето защо защитниците на правата на животните настояват тази практика да бъде прекратена.

Вълната на недоволството им бе предизвикана от възрастен гражданин, който прави изявление в социалните мрежи, че харесва "деликатесния вкус" на вареното котешко месо и че "... няма нещо по - лошо в това да се яде котка в сравнение с яденето на суши или морски дарове."

Активистите сигнализират, че в съвременна Швейцария стотици хиляди хора се хранят с месо от котки и кучета. В някои области на страната дори може да се срещне "празнично ястие с котка" в коледните менюта на ресторантите. Животното се предлага варено в сос от чесън и бяло вино.

А кучешкото месо се консумира предимно под формата на колбаси.

Засега убийството на котка или куче с цел консумация на местото им се счита за незаконно, само когато е доказано, че методът, по който са умъртвени, им е причинил ненужно страдание. Във всички останали случаи храненето с котки и кучета е законно разрешено.

5.0, 1 гласа
прегледи 5610

Препоръчани продукти

Коментари за Защитници на животните призовават яденето на кучета и котки в Швейцария да се забрани

 1. 1.

  lo6o mnogo lo6o

 2. 2.

  Не е за вярване...

 3. 3.

  не е вярно това

 4. 4.

  Vse edno da si iziadesh nai-dobria priatel....tova e gnusno

 5. 5.

  Като толкова са объркани хората,защо не погледнат в библията,там има одгвор за всичко,дори и кой животни са ядат и кои не се ядат.А това определено не са от животните които са ядат.

 6. 6.

  хахаха, това не става дори за първоаприлска шега - в Швейцария домашните любимци са на почит, за тях се полагат повече грижи, отколкото можете да си представите Контролът за добрата грижа е огромен и санкциите са огромни. Това е гнусна лъжа! Този, който го е написал, трябваше поне да си направи труда да промени снимката - така не се продава тук - да не е Индия или Азия!!!

 7. 7.

  Тук си имат достатъчно развито фермерство и първокласни колбаси и производства и всичко е качествено, с перфектен контрол, а за отношението към домашните любимци може да им се завиди...

 8. 8.

  В кантон Апенцел се яде кучешко и котешко ( стара тпадиция),но в други кантони е забранено

 9. 9.

  КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО!!!

Подобни статии