🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Зоопарк за хора - Вижте какво става, когато хората са в клетки, а животните са свободни

Всеки има чудесни спомени от детството за първото посещение в зоопарка. Тогава за първи път се запознаваме с красиви птици, очарователни тревопасни животни и страховити хищници.

Едно е да ги гледаме по телевизора, но много по - силно е усещането, когато ги видим в реалния живот.

Някои хора обаче искат да изпитат дори по - силни усещания, от това да наблюдават животните от безопасно разстояние.

Нещо уникално са направили в Ранкагуа, Чили. Там има един зоопарк, който е първият по рода си. В този зоопарк не животните са в клетки, а хората.

Целта е хората да имат възможност да видят животните в естественото им местообитание.

Посетителите на нестандартния зоопарк в Чили могат да се насладят на лъвове в естествената им среда, като същевременно се намират в безопасност в автобус, който е ограден със здрава метална клетка. Тази клетка е единствената преграда между животните и любителите на силни усещания.

Посетителите могат да използват парченца прясно месо, за да привлекат вниманието на дивите котки. След като подушат месото големите котки не се колебаят да скочат върху решетките на автобусите, да се разхождат и да гледат с интерес хората, които са затворени в клетка.

Посетителите нямат право да хранят животните през клетката, но могат да се снимат с тях и дори да ги докосват, но без да си подават пръстите през решетката. Това обаче е нещо, което само най - смелите посетители на нестандартния зоопарк се осмеляват да направят.

Трябва да се внимава, защото животните се намират в естествена среда и са абсолютни свободни, а поведението им може да бъде непредсказуемо.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...