🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Изпратиха с военен салют последното оцеляло куче спасител от 11 септември

16-годишното куче спасител от акциите след терористичната атака на 11 септември 2001 година бе изпратено от пожарникари с военен салют.

Тя се казва Бритни (порода Голдън ретривър) и е последното оцеляло куче от всички животни, включени в животоспасителните акции по откриване на хора в руините на кулите близнаци.

Денис Корлис, стопанката на Бритни, която по това време гледа телевизия в дома си в Тексас, научава за трагичните събития.

Тогава тя моментално решава да се отправи към Ню Йорк заедно със специално обученото си за спасителни акции 2-годишно куче.

Бритни страда от неизлечимо заболяване. Затова тя ще бъде транспортирана в тексаския университет TEXA A&M University, където ще й бъдат направени някои важни изследвания относно ефекта от кота нула върху здравето й.

Когато навършва 9 години, тя се пенсионира от службата си като куче спасител и остава да живее със своята стопанка. Сега преданото кучето е приспано по най - хуманния начин и ще бъде погребано с всички почести, увито в американския флаг.

След спасителните акции от 11 септември много полицаи, пожарникари и доброволци, включително и животните, помагали при търсенето на хора на кота нула, се разболяват от дихателни и онкологични заболявания, засягащи предимно белите дробове.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...