🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Индия вдигна забраната за туристически турове в парковете с тигри

Върховният съд на Индия отмени забраната за туризъм в резервати населени с тигри, но призова местните власти да подходят разумно и да регулират броя на посетителите.

Пълната забрана за туризъм  в резерватите с тигри влезе в сила през юли тази година и важеше докато правителството приеме нови закони в сферата на туризма. Тази седмица най - накрая индийския парламент обяви нови правила насочени към това туризма да се осъществява съвместно с нормите за опазване на природата и това даде основание на съда да вдигне наложената забрана.

Според новите правила няма да се изграждат нови туристически обекти в резерватите с тигри и само 20% от резерватите ще бъдат отворени за посетители.

Индия е дом на половината диви тигри останали в природата. Около 3200 тигри живеят в резерватите създадени там след 1970 г.

Стотици хотели и магазини са построени в тези резервати, за да обслужват туристите от цял свят, които идват тук за да видят тигри в естествената им среда. Това презаселване на резерватите наложи съда да наложи забраната през юли за извършване на туристическа дейност в границите на резерватите.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...