🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

С интересна програма в над 9 български града ще бъде отбелязана Международната нощ на прилепите

За 18-та поредна година в България ще се отбележи Международната нощ на прилепите. По този повод от различните природозащитни организации, спелеоклубове, музеи и паркови дирекции ще бъдат организирани интересни събития в Стара Загора, Враца, София, Поморие, Пловдив, Русе, Бургас, Кнежа, Пазарджик и други градове.

Арт ателиета, томболи с награди, "прилепни игри", конкурси за рисунки, презентации, изложби, работилници и прожектиране на филми очакват всички посетители на организираните мероприятия.

Представяме ви предварителната програма в различните градове, а за допълнителна и по - конкретна информация може да свържете с хората, които отговарят за организацията в съответния град.

30 септември, Пловдив ...

Информационно-образователна кампания, изложба, игри, рисуване, презентации за прилепите и викторини, организирани от Зелени балкани. Събитието ще се състои в Цар Симеоновата градина от 17 часа.

*За повече информация: Анелия Павлова, Зелени Балкани, тел.: 0884/ 269 552

4 октомври, Стара Загора ...

Природозащитно сдружение Зелени балкани очаква всички посетители от 17 часа в парк "Пети Октомври", където ще бъдат представени редица нови, полезни и интересни неща, свързани с прилепите.

*За повече информация: Елена Стоева, Зелени Балкани, тел.: 0887/ 574 699

10 октомври, Враца ...

Гостите на събитието ще станат свидетели на изработка на прилепни оригами и "амулети", рисуване по асфалта, прилепни татуировки от къна, прилепна гимнастика и други щуротии. Празникът започва в 14 часа пред Читалище Развитие и завършва с томбола за участниците. Събитията през Нощта на прилепите са организирани от РИОСВ Враца, Дирекция на Природен парк "Врачански балкан", Община Враца и Читалище "Развитие 1869".

*За повече информация: Василка Коловска, Природозащитен център „Натура", тел.: 092/ 660 318 и 0895/ 383 208

11 октомври, София ...

Заповядайте от 16 часа в Националния природонаучен музей, където ще видите презентации, прожектиране на филми, изследователски игри и работилници за деца и върастни. Събитието е организирано от Центъра за изследване и защита на прилепите към НПМ – БАН.

12 октомври, София ...

В зоопарк София ще бъде представена презентация за прилепите от екипът на ЦИЗП – БАН, който ще посети Екоклуба към Зоологическата градина.

*За повече информация: Боян Петров, тел.: 0889/ 144 949; Ния Тошкова, Център за изследване и защита на прилепите - НПМ – БАН, тел.: 0887/ 658 936

13 октомври, Поморие ...

Пред ученици от града ще бъдат представени презентации в Информационен център за Поморийското езеро.

*За повече информация: Станимира Делева, Зелени Балкани, тел.: 0884/ 269 552

 14 октомври, Бургас ...

Предстои уточняване на програмата и точното място на събитието, което ще се организира от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), Зелени Балкани и Българска фондация „Биоразнообразие" (БФБ).

*За повече информация: Станимира Делева, Зелени Балкани, тел.: 0884/ 269 552

17 октомври, Русе ...

Заповядайте от 16 часа в новия "Екомузей с аквариум", където може да участвате в открит урок по завързване на възли и осигуряване с въже, както и практическо занятие с възможност за спускане по въже, водено от инструктор пещерняк. 

- От 18 часа ще видите презентация за биологията на прилепите с лектор Красимир Киров, който е уредник в отдела "Природа" в Регионалния исторически музей.

- От 19 часа ще бъде прожектиран филмът "На гости в мрака" и ще бъде проведена лекция за видовете прилепи в пещерата "Орлова чука" с лектор Венцислав Петков, който е уредник в отдела "Природа" в Регионалния исторически музей.

- От 20 часа ще бъде направена демонстрация на работа с детектор за ултразвук. Лектор ще бъде Красимир Киров, който е уредник в отдела "Природа" в Регионалния исторически музей. Всички събития се организират от Пещерен клуб "Приста" - Русе, Регионален исторически музей – Русе и Арена медия – Русе.

*За повече информация: Венцеслав Петков, Регионален исторически музей, тел.: 0887/ 977 941

***

В Пазарджик, Кнежа и други градове също ще бъдат организирани интересни информационни презентации за прилепите.

Всеки ентусиаст също би могъл да отбележи Нощта на прилепите, като за целта може да видите подробните указания на сайта за опазване на прилепите в България ТУК.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...