🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Кучета откриват заболяването Рак в проби от урина

Медици доказаха, че кучетата са почти четири пъти по - ефективни при откриването на рак на простатата в сравнение с традиционните тестове.

Обучени кучета са в състояние правилно да идентифицират заболяването в 90% от случаите, показват проучванията.

В същото време традиционните тестове често дават фалшиви положителни резултати (резултатите от три на всеки четири положителни теста са неверни).

Специално обучени кучета като стажанти в благотворителен медицински център в Бъкингамшир могат да откриват раковите клетки в проби от урина, пише Mail Online.

"Използването на кучета дава безпрецедентно точни резултати. Въпреки, че през последните години са похарчени милиони лири за подобрения на конвенционалните методи за тестване, не е постигнато значително подобряване на тяхната ефективност. Това причинява не само неоправдани разходи, но и ненужно страдание на пациенти",

казва изпълнителният директор на медицинския център д-р Клер Гост. Кучетата не са избрани случайно, те са работещи по случаи за разследване на произшествия. Способността им да разграничат миризмите е добре известна на всички. Тяхното мощно обоняние е причината, поради която британските учени се опитват да ги използват за откриване на коварното заболяване.

Дейността на благотворителния медицински център е пожънала такъв успех, че негов представител е поканен в Камарата на лордовете да демонстрира новата техника. По време на срещата, кучето ще демонстрира способността си да открива рак в проби от урина. В заседателната зала ще присъстват също Йън Дънкан Смит и съпругата му Бетси, която е попечител на благотворителния център.

"Толкова се радвам да видя, че правителството най - накрая прояви интерес към дейността ни, която може да повлияе на живота на много хора. Засега хората използват кучета в помощ на незрящи и на деца с увреждания, но ние все още не сме разкрили целия им потенциал",

споделя Бетси Дънкан Смит.

Обучените кучета могат да откриват не само рак преди изявата на първите му симптоми, но ниско ниво на кръвната захар при диабетици!

Освен това, четирикраките ни приятели имат способността да откриват различни видове рак, включително на пикочния мехур, рак на яйчниците и рак на гърдата.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...