🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Куче се бори за живота си, след като се опита да спаси стопанина си от пожар

Огънят избухва в мазето на къща, собственост на Бен Ледфорд, в предградията на Синсинати. Когато първите спасителни служби пристигат на мястото на инцидента, те заварват домакина да лежи безжизнен на пода, а 9-годишното му куче Кармен да покрива лицето му с лапи, опитвайки се да го защити от пламъците и дима.

"Много кучета инстинктивно усещат заплахата и наистина се опитват да защитят своите стопани. Най-вероятно тя също се е опитала да го спаси", каза д-р Марло Андерсън.

Кармен е отведена в центъра за Спешна помощ на Синсинати към ветеринарна клиника за интензивно лечение, където лекарите я свързват към инхалатор.

"Тя е добре. Като се има предвид всичко, през което е преминала, състоянието и е възможно най - стабилно", казва д-р Даниел Кери от ветеринарната клиника.

Боксерът сега се бори със сериозно поражение на белите дробове, но е в съзнание и не е получил никакво фатално неврологично увреждане.

След инцидента спасителните служби откарват 33-годишния Бен до най-близката болница, където за съжаление той по - късно почива.

Неговите близки скърбят за загубата му, като в същото време продължават да се борят за живота на Кармен в знак на признателност към нея, че тя се е опитала да го спаси. Те вече са събрали средства за нейното лечение и смятат да направят всичко по силите си поне тя да оцелее.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...