Куче се бори за живота си, след като се опита да спаси стопанина си от пожар

Куче се бори за живота си, след като се опита да спаси стопанина си от пожар

Огънят избухва в мазето на къща, собственост на Бен Ледфорд, в предградията на Синсинати. Когато първите спасителни служби пристигат на мястото на инцидента, те заварват домакина да лежи безжизнен на пода, а 9-годишното му куче Кармен да покрива лицето му с лапи, опитвайки се да го защити от пламъците и дима.

"Много кучета инстинктивно усещат заплахата и наистина се опитват да защитят своите стопани. Най-вероятно тя също се е опитала да го спаси", каза д-р Марло Андерсън.

Кармен е отведена в центъра за Спешна помощ на Синсинати към ветеринарна клиника за интензивно лечение, където лекарите я свързват към инхалатор.

"Тя е добре. Като се има предвид всичко, през което е преминала, състоянието и е възможно най - стабилно", казва д-р Даниел Кери от ветеринарната клиника.

Боксерът сега се бори със сериозно поражение на белите дробове, но е в съзнание и не е получил никакво фатално неврологично увреждане.

След инцидента спасителните служби откарват 33-годишния Бен до най-близката болница, където за съжаление той по - късно почива.

Неговите близки скърбят за загубата му, като в същото време продължават да се борят за живота на Кармен в знак на признателност към нея, че тя се е опитала да го спаси. Те вече са събрали средства за нейното лечение и смятат да направят всичко по силите си поне тя да оцелее.

прегледи 2574

Препоръчани продукти

Подобни статии