🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Куче спаси стопанина си от задушаване

Алън Спенсър е 67-годишен бивш футболист, който се наслаждава на спокоен пенсионерски живот, заедно със своето куче Лекси. Връзката между двамата се засилва още повече, след като кучето буквално успява да спаси живота му.

Мъжът се задавя с маринован лук и твърди, че когато го е видяло да се задушава, кучето скача на гърба му и успява да окаже достатъчно силен натиск върху стопанина си, така че той в крайна сметка да оцелее.

Алън се наслаждава на вечерята си, когато неволно поглъща маринования лук, който засяда в трахеята му.

Опитва се сам да изкара лука от гърлото си, но след неуспешни опити в продължение на 2-3 минути, се запътва към вратата с надеждата някой минувач да му помогне. По пътя към вратата обаче припада в коридора, усещайки, че това е краят, пред очите на своите домашни любимци Лекси и Нанси.

За негов късмет Лекси скача в центъра на гърба му, като по този начин имитира т. нар. "Heimlich Manoeuvre" - техника, която се прилага за предотвратяване на задушаване при запушване на дихателните пътища. Благодарение на силата, която кучето прилага, парчето лук успява да излезе от гърлото на Алън.

"Хората ще кажат, че те са само животни и не знаят какво правят, но Лекси е толкова умна. Категорично заявявам, че тя спаси живота ми. Ако не бяха нейните действия, сега нямаше да съм между живите.

Вечерях си спокойно, когато парчето лук заседна в гърлото ми. Опитах се да го извадя, но не успях и запътвайки се към входната врата, загубих съзнание и паднах на земята. Изведнъж от нищото усетих силен натиск върху гърба си.

Лекси просто подскочи нагоре и се приземи точно по средата на гърба ми. Парчето храна се изстреля от устата ми и отново можех да дишам свободно. Гърбът и гърлото ме боляха няколко дни след инцидента, но вече съм добре. Сега всеки път когато се закашлям, Лекси моментално се обръща към мен притеснена", споделя бившият футболист.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...