🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

За да лекува стреса на студентите, университет отваря стая за галене на кученца

Университетът в британския град Ланкшир открива специална стая за студенти, страдащи от стрес. В нея няма фитнес уреди или музика за релаксация, а само малки кутрета. Студентите могат да отидат да ги погушкат, си поиграят с тях или дори само да ги наблюдават.

Тази инициатива не се прави за първи път в света. Тя е част от програмата за студенти, намиращи се под голям стрес - SOS (Stressed Out Students). Интересното в Ланкшир е, че кученцата и младежите си помагат взаимно.

Тъй като посещението и терапията в залата имат дарителски характер, всички събрани средства от нея отиват в полза на благотворително дружество за обучение на кучета водачи за незрящи хора и инвалиди.

По този начин студентите помагат и за социализацията на кутретата, която е от голямо значение за последващото им обучение.

Тази идея се осъществява благодарение на японски учени, които доказват, че контактът ни с малки котенца и кученца значително подобрява нашите умствени възможности, концентрация, здравословно състояние и най - вече доброто разположение на духа.

Техните научни изследвания се обединяват под името "Power of kawaii" (от японски "kawaii" означава "мил, сладък, симпатичен").

Инициативата в британския град е подета с голям обществен интерес, както и с огромно задоволство от страна на студентите. Всички вярват, че постепенно стаята за галене на кученца ще им помогне да покажат по - добри резултати на изпитите, да бъдат по - единни и дружелюбни един с друг, както и по - полезни за хората с увреждания.

Рейтинг:
3.3/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...