🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Лъвовете в Африка изчезват

Почти половината от всички лъвове обитаващи Африка са застрашени от изчезване през следващите 40 години, ако не бъдат променени драстично мерките за тяхното опазване, показва проведено наскоро проучване.

От проучването става ясно, че популациите в оградените и защитени зони са се увеличили леко, но лъвовете извън защитените територии намалят постоянно.

Причината се крие в намаляващата плячка и загубата на местообитание за сметка на хората. Поради нарастващото население в цяла Африка, популациите от лъвове намаляват.

Племената Масаи и Зулу имат нужда от все повече земя, на която да сеят своите земеделски култури или да пасат добитъка си. Това обаче намаля драстично естествената плячка и местообитанието на лъвовете.

Поради липсата на естествена плячка, все по - чести стават случаите на нападение на лъвове над добитъка на хората. По този начин хората влизат в открит конфликт с лъвовете, а това със сигурност не е добре за бъдещето на големите котки.

Разходите за опазването на лъвовете, които са оградени или в защитени резервати са 4 пъти по - малко от разходите, които ще бъдат необходими за опазването на лъвовете извън тези защитени и безопасни хабитати.

Всичко това показва, колко труден за решаване е този проблем и колко засташена е популацията от лъвове. От друга страна не могат да се ограждат прекалено големи територии, защото това ще пречи на миграциите на тревопасните животни и на придвижването на други хищници, като леопарда или африканското диво куче.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
аз мисля че хората са твърде строги с тях и си мисля че са кръвожадни и си мислят как да ни убият не е така те просто защитават територията децата си. Хората са виновни убиват ги за нуждите си ................
Виж още отзиви
Коментирай
loading...