🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Международна изложба на кучета ще се проведе този уикенд в Стара Загора

Киноложка изложба под надслов "Августа Траяна" ще се проведе на 21-ви Април от 11:30 ч. в парк "Станционна градина" в Стара Загора.

Събитието се организира от Международна организация "Каракачанско куче" и Федерация по кинология за Европа Терра Тангра, с подкрепата на Община Стара Загора.

Специално внимание ще се обърне на каракачанските кучета, като за тях ще има специализирана изложба с ранг САС (сертификат за кандидат за национален шампион по красота).

Изложбата обаче е и за всички породи с ранг CACIB. Най - добрите участници в изложбата ще получат сертификат за кандидат за международен шампион по красота.

Записването на участниците може да стане на сайта на Федерацията или на място от 8:30 ч. в събота. Таксата за участие е 40 лв., ако кучето е записано предварително или 45 лв., ако записването се осъществява на място.

Оценяването ще се осъществява от съдии-експерти, като оценяването на представителите на породата Каракачанско куче ще се проведе в отделен ринг. Победителите в десетте породи и породни групи ще се класират за най - престижният етап от изложбата - "Best in show".

Организаторите очакват голям интерес към събитието, като до момента има над 60 записани участника за изложбата на каракачански кучета. Освен от Загора и региона се очакват още участници от цяла България и от чужбина.

Освен кучета с родословие, в тази изложба ще могат да участват и всички домашни любимци, които нямат родословен документ. Определянето на принадлежност към съответна порода ще се извършва от журито по съответните фенотипни белези.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...