🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Мобилно приложение, създадено от БЪЛГАРИ, ще помага на животни изпаднали в беда

"Help a Paw" - така се казва новото българско мобилно приложение, което напълно БЕЗПЛАТНО ще помага на ранени и болни животни или животни изпаднали в беда.

Потребителите, които си свалят това приложение ще могат да подават сигнали за помощ. Посредством приложението хората ще могат да споделят какво е състоянието на пострадалото животно и къде точно се намира.

Новата технология е напълно безплатна и има за задача да увеличи шансовете за оцеляване на животни, които са изпаднали в беда. Посредством него доброволци от цялата страна ще получават бърза и точна информация и ще комуникират помежду си.

Създателя на "Help a Paw" е Милен Маринов. Идеята за него се зародила преди няколко години и е добила завършен вид, благодарение на разработен дипломен проект. Ето какво споделя Милен Маринов за своето творение:

"Преди време много хора от моето обкръжение активно помагаха на бездомни животни. Когато някой от тях забележеше животно в беда, но не можеше да помогне в този момент, молеше останалите за помощ. Тези хора действаха на доброволни начала и така на мен ми хрумна да създам приложение, което да помогне на тези добри хора бързо и надеждно да разменят информация помежду си."

Първоначално приложението е разработено за iPhone, но след като печели второ място на конкурса за мобилни приложения "MobCon" привлича вниманието и технологичната компания "MentorMate", която помага на Милен да конфигурира приложението и за другата популярна мобилна платформа – Android.

Така след няколко месеца усърдна работа приложението вече е напълно завършено и може да бъде свалено от всеки, който пожелае от онлайн магазините за мобилни приложения – Google Play и App Store.

Подробности около приложението можете да намерите на официалната Фейсбук страница: ТУК.

Тук ще можете да се свържете директно с автора на проекта Милен Маринов и да се включите активно в бъдещето развитие и модернизиране на проекта. Приложението "Help a Paw" е с отворен код (open source) така, че всеки който има знания по програмиране може да се включи в проекта и да помага.

Снимка: wigglesnwags.com

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Бастет
Чудесно браво
Виж още отзиви
Коментирай
loading...