🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Наложена е глоба от 3 500 лв. в Плевен за жестокост към кучета

Плевенският районен съд е наложил глоба от 3 500 лева на лозар, който е прострелял 2 бездомни кучета. Събитието е станало край вилна зона "Мъртва долина", край Плевен.

Двете кучета, на име Флюк и София, са живели край вилите и не са проявявали агресия. Това твърдят жителите, които се грижели за кучетата.

През септември въпросният господин Т. Н. е закарал сина си в семейната вила, намираща се до лозето им. При слизането на момчето от колата кучетата са се спуснали лаейки към него. Бащата и синът се прибират обратно и след известно време Т.Н. се връща със своята законна пушка и стреля по кучетата.

Едното куче, Флюк, умира на място, а другото - София - е откарано във временен приют за бездомни животни. За съжаление и тя умира от тежките рани.

Защитната теза на подсъдимия, че е стрелял по кучетата, поради крайна необходимост, бива отхвърлена от магистратите. В съдебното решение се пише, че макар да е имало опасност за сина на Т.Н., то тя е била избегната при качването им обратно в колата.

Т.Н. се освобождава от наказателна отговорност за своята постъпка, по предложение на прокуратурата. Налага му се административно наказание, а именно - 3 500лв. глоба.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...