Неизвестен извършител трови кучета и котки в Бобов дол

Неизвестен извършител трови кучета и котки в Бобов дол

Бездомни кучета и котки в Бобов дол умират в агония, тъй като в междублоковите пространства и в градските паркове са разпръснати кюфтета напоени с антифриз и с поставени вътре кукички.

Случаят е много притеснителен, защото нехуманните действия към бездомните животни застрашават здравето и живота на хората в града.

По случая е изпратен сигнал до БАБХ. Местната полиция също се опитва да установи извършителя на това деяние.

В Бобов дол отдавна има проблем с бездомните кучета. Популацията им е много голяма и проблема ескалира заради липсата на приют и адекватни действия от страна на местната власт. Поради тази причина някой е решил да вземе нещата в свои ръце и масово трови бездомните животни. Само в първите дни на юни десетки кучета и котки са умрели по особено жесток начин, вследствие на отравяне.

Местни природозащитници вече са подали сигнали до Агенцията за безопасност на храните и полицията. Точният брой на отровените животни не е установен, но са десетки. Отравянето става, когато животното погълне разпръснатите в междублоковите пространства и паркове кюфтета и хляб, които са напоени с антифриз, а вътре в тях има поставени и кукички.

Агонията на животните се вижда от снимковия материал, който е прикрепен към сигналите на природозащитниците. Сред бездомните кучета има и агресивни животни. Поради тази причина много граждани на Бобов дол одобряват нехуманните действия спрямо животните.

Много хора обаче не са наясно, че освен бездомните кучета и котки от отровената храна могат да пострадат още домашни любимци и дори деца, тъй като е разхвърлена безразборно в междублоковите пространства и паркове.

Ето какво пишат по темата във Фейсбук Снежана Банева, природозащитничка която помага на бездомни кучета и Десислава Борисова, която е подала сигнала до БАБХ: ТУК

5.0, 2 гласа
прегледи 408

Препоръчани продукти

Подобни статии

Тигър уби жена в зоопарк

Тигър уби жена в зоопарк

Жената, която е починала не е имала причина да бъде в заграждението при тигъра. Сара Макклей на 24 г...

Преоткрита жаба в Израел

Преоткрита жаба в Израел

Жабата, която дълго време се смяташе за изчезнала бе открита скоро от служител на природен парк в до...

Пчели убиха човек

Пчели убиха човек

Миналата седмица 62-годишен фермер от Тексас бе нажилен до смърт от африканизирани пчели, известни о...