🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Нехуманно отношение към коне в Костинброд

След направена проверка на Производствената експериментална база към Института за животновъдни науки в Костинброд, инспектори са установили много сериозни нарушения, по отношение на нехуманното отношение към животните, съобщава БГНЕС.

Инспекторите са получили анонимен сигнал, че в института има много висока смъртност на коне и те са предприели действия, като са извършили проверка за констатиране на здравния статус и начина на отглеждане на животните в базата. На място е констатирано, че условията на отглеждане на животните наистина са много лоши и инспекторите са написали предписание за подобряване на средата.

Последвала е и втора проверка, която е регистрирала още по - сериозни нехуманни практики. Конете са били системно недохранвани, като им се е давало дажба достатъчна за 100 килограмово животно, при положение, че повечето животни са с тегло 500 - 550 килограма.

В следствие на системното недохранване много от конете страдат от кахексия, което е крайна форма на изтощение на организма. През последните 2 месеца в конната база към института са регистрирани 4 смъртни случая. Животните са били  бременни кобили и са били диагностицирани с кахексия.

Инспекторите са съставили административен акт за нарушение, тъй като предписанията им не са изпълнени и животните продължават да се отглеждат нехуманно, за съжаление.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...