🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Нов вид лилав рак бе открит край Филипините

Невероятен нов вид рак бе открит на Филипинския остров Palawan, съобщава Кристин Деламуур от National Geographic.

Колоритното ракообразно е именувано Insulamon palawanense, носейки името на острова, на който е открито. Това е единия от четирите нови вида раци от рода Insulamon открити в проучването.

Нов вид рак"Особеното виолетово оцветяване може да се е развило по чиста случайност и да не е специфична функция или общ визуален сигнал за разпознаване" - това е споделил Хендрик Фрайтаг от музея по зоология в Дрезден, Германия.

Неговите проучвания са били публикувани в бюлетина по зоология "Raffles" през февруари. Немският учен описва четири нови вида раци всеки с големина от 2.5 до 5.3 см.

Екземплярите са открити от научния екип и от местни рибари от остров Palawan, по време на две отделни проучвания проведени наскоро.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Valentin Kichukov
Ейтва ще е новият дамски ХИТ, ще го изтребят рака за препариране и изработка на дрънкулки и прочие. Ще му измислят някаква супер сила също и която мадама носи дрънкулката гърдите и ще се увеличат минимум с един размер и само ако дрънкулката е купена от еди си къде си. То между другото във Филипините ще има сигурно поне още 5 цвята раци дето никои не ги знае :)
Виж още отзиви
Коментирай
loading...