Обречено на смърт куче и неизлечимо болно момче спасяват живота си взаимно

Обречено на смърт куче и неизлечимо болно момче спасяват живота си взаимно

Пътищата на едно момче и едно куче се преплитат случайно, като така те успяват да спасят живота си взаимно. Тази история, осеяна с щастливи съвпадения, е напълно реална, макар че звучи като истинско чудо.

14-годишният Лукас страда от рядко метаболитно заболяване. С течение на времето той все повече и повече губи способността си за извършване на ежедневните си задачи. Бащата на момчето решава да потърси куче за домашен любимец на Лукас, което да служи и като начин на терапия за него.

Освен това, кучето е необходимо на семейството, за да алармира, когато момчето се намира в опасност, например при получаване на гърч или липса на кислород.

Уви, официалното становище на лекарите е, че никакво куче не е в състояние да помогне на Лукас. Но баща му все пак отказва да повярва.

Тогава по случайност той се натъква на историята на Джуно в интернет. В този момент неговият вътрешен глас му подсказва, че това куче е точно за Лукас.

След това родителите на момчето отиват заедно в приюта, където запознават сина си с избраното куче. И наистина, още от пръв поглед между тях възниква очевидна и много специална връзка. Така животът на Джуно бива спасен в последния момент.

Бащата на Лукас започва да обучава новия четириног член от семейството, който до този момент се смята за неподлежащ на обучение. Целият процес протича много по - лесно, отколкото той е очаквал. От самото начало Джуно преминава правилно през всички тестове.

Най - големият тест всъщност е Лукас, който се нуждае от силна подкрепа. Кучето се затичва към него и го утешава, когато той получава припадък.

Един ден Джуно започнал да обикаля нервно инвалидната количка на Лукас, като в същото време не спирал да драска с предните си лапи, сякаш усещайки, че нещо не е наред. Родителите веднага дотичват и установяват, че момчето е посиняло заради липса на кислород. Така Джуно за първи път спасява Лукас.

Двамата малки късметлии са неразделни от първия ден, в който са заедно. Бащата на Лукас спасява живота на Джуно, ето защо той се чувства толкова благодарен и проявява изключителна преданост към невръстния си стопанин.

За учудване на специалистите, благодарение на Джуно, Лукас изпълнява ежедневните си задачи много по - ефективно. Неговите умения също се подобряват все повече и повече. Ето че тяхното невероятно приятелство започва да действа като истинска терапия за малкото момче.

5.0, 3 гласа
прегледи 29051

Препоръчани продукти

Коментари за Обречено на смърт куче и неизлечимо болно момче спасяват живота си взаимно

 1. 1.

  Невероятна история!

 2. 2.

  НЕВЕРОЯТНА ИСТОРИЯ!

 3. 3.

  razplakah se!

 4. 4.

  Бог е Любов!Животните даряват най-чистата любов.А кучетата са вселена от Любов + Щастие

 5. 5.

  Така е -за да има трябва да си дал -невероятна история

 6. 6.

  Прекрасната взаимопомощ между човек и куче!

 7. 7.

  Прекрасна история- най добрия и верен приятел на човека- това е Кучето!

 8. 8.

  Tazi istoriq mnogo me razvalnuva za6toto i az sam 4ovek sas uvrejdane bravo na 4ovekat koito e vzel ku4eto za sinasi a ku4eto e super i se odblagodarqva podobava6to i bezrezervno

 9. 9.

  Какво е заплашвало живота на кучето в приюта?

Подобни статии

Ще клонират мамут

Ще клонират мамут

Руски учени твърдят, че са открили кръв на мамут в добре запазен труп. Според тях тази изключително ...