🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Община София обеща да реши проблема с бездомните кучета до 2016 г.

Супер амбициозна цел са си поставили общинарите в София - да решат проблема с бездомните кучета в столицата до 2016 г. В момента са регистрирани 9242 бездомни кучета, като целта до 2016 е те да намалеят с 95%, до 462.

Първата цел на амбициозния 4 годишен план е в края на 2014 популацията да бъде намалена с поне 50% до 4621.

Лично кмета Йорданка Фандъкова се е ангажирала да контролира изпълнението на поставените задачи. Сред основните приоритети в програмата са кастрация, обезпаразитяване, ваксинация срещу бяс, маркировка на обработените кучета и програми за увеличаване на осиновяванията.

Ще се спре обаче практиката един човек да осиновява десетки или дори стотици кучета. Максималния брой на осиновени животни ще бъде 2. Евтаназията ще се прилага само в крайни случаи при неизличимо болни животни или при такива, които проявяват видими признаци на агресия.

Основният проблем е, че капацитета на всички приюти в столицата е за около 1000 кучета и затова най - важната част за изпълнението на проекта е увеличаване на броя на осиновяванията.

Без помощта и отговорността на гражданите този проект би останал само в сферата на добрите пожелания. Затова се предвиждат съвместни действия с неправителствените организации, защитаващи правата на животните и кампании с цел стимулиране на осиновяванията.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...