🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Пилоти доброволци превозват кучета от приюти до новите им домове, за да ги спасят от евтаназия

Един от най - големите проблеми на приютите за кучета в САЩ е, че на определени места те са препълнени с кучета, докато на други стоят полупразни.

Доброволческата организация "Крилата на спасението" се е заела с пренасянето на кучета от такива препълнени приюти и по въздух ги кара на места, където много по - лесно могат да намерят нови стопани.

Често кучетата, които пренасят са предвидени да бъдат евтаназирани и пилотите доброволци буквално спасяват живота им на косъм.

Организацията започва своята дейност през 2009г. и до момента доброволците са спасили от сигурна смърт над 12 000 кучета. Полетите струват около $80 за всяко куче.

Организацията се финансира благодарение на дарения на граждани, които могат да бъдат направени на техния уебсайт.

Пренаселените приюти често са принудени да евтаназират своите кучета. Пилотите от "Крилата на спасението" превозват тези обречени кучета до места, където могат да намерят своя нов дом. Те са наясно какво вършат и споделят:

"Ние трябва да превозим тези кучета или кучетата умират, така че изборът ни е ясен."

Много от превозваните кучете биват осиновени веднага след като пристигнат своите  нови места. От организацията се надяват тази година да спасят над 7000 кучета.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...