На плажа във Варна бе застреляно домашно куче - търси се Зоополицията!

На плажа във Варна бе застреляно домашно куче - търси се Зоополицията!

Събуждали ли сте се сутрин с въпроса:

"Какво точно му има на това общество? Какво се случва с хората? Защо стават изнервени от сън; защо изкарват деня си под напрежение; защо не позволяват на малките радости да завземат вътрешния им мир и идея за щастие ...?"

Въпросите ЗАЩО са толкова много, а времето за отговори не стига ... Не стига, защото постоянно изникват нови гадни човешки постъпки, над които да главоблъскаме обърканите си мисли.

И така, в един обикновен ден, човъркайки Facebook, попадаме на ... писмен плач, силен писмен плач ... И той е от познат човек. Убили са кучето му.

В този момент, нещо в мозъка ти се взривява на парченца. Сещаш се за твоето куче – преди час сте били на поляната - хвърлял си му пръчки; гонили сте се; учили сте се на ред – седни – легни; оглеждали сте се за групата от кучета, с които си играе ... и в следващия момент – снимка на простреляно рошаво приятелче.

Ако това ще ви направи по - чувствителни към проблема, ще споменем (не, че е от значение – породата при тях винаги е Любов!), че въпросното простреляно куче беше с родословие. Беше изключителна, мила, интелигентна, добра и послушна душица. И се казваше Рокси. Едно от усмихнатите кучета на севера – Самоед.

Какво се е случило?

По време на сутрешната разходка, отнякъде долетял изстрел - мишената била Рокси. Инцидентът е станал в местността Кабакум.

"Дойде до мен плачеща, след това тръгна да се качва по стълбите, които водят към плажа и после вече я заварих легнала с трудно дишане на една от площадките. Оловото е минало 40 см през тялото и е разкъсало белия дроб, куршумът е създал мощен кръвоизлив. Кученцето почина във ветеринарния кабинет. Докторът каза, че оръжието е сериозно, за да направи такива поражения."

За Рокси лошият досег с хората приключи. Надяваме се някъде да има нещо, което да компенсира сложния й живот сред "двукраки" на земята – надяваме се кучешкият Рай да не е просто пожелание от хората с широко отворени сърца към всички същества.

Историята с продължение е за хората – за тях е лошият досег с простотията, с негативизма, с жалките изпълнения на застинали в полуембрионална фаза болни мозъци ...

Защо? ЗАЩО застреляхте Рокси?

С какво ви попречи? Вината тук е колективна. Обществото ни е болно. И питаме ЗАЩО отношението към едно такова чисто същество, каквото е кучето (независимо от породата!), трябва да е все негативно; защо трябва да има напрежение; защо трябва да се изкарват ядове и тревоги в омраза към животните; защо трябва да се гонят и убиват кучета ... Защо?

Кой застреля Рокси?

Куршумът е бил повече от достатъчен, за да може сърцето на усмихнатото куче на Севера да спре. Дано това накара по една малка камбанка в главите ви да бие с учестен, тревожен ритъм. Имаме проблем. И проблемът не е частен. Имаме проблем със своеволията, със собственоръчното раздаване на псевдо правосъдие (Рокси вероятно е пречела на някого с присъствието си на плажа и затова са я гръмнали от къщите зад него ...), с усещането за безнаказаност, с неразплитането на гатанките и липсата на адекватни наказания.

Днес е Рокси, утре потърпевшата душица ще е друга. Но това, разбира се, е ежедневие в родината ни. Незнайно защо, омразата към кучета е насадена дълбоко в психиката на хората. За пример: на море с кучета в "италиански слънчак", 9 от 10 души спират с възхищение; в ресторант първо се дава вода на кучето, после питат човека му какво ще поръча.

Кой застреля Рокси?

И донесе ли това мир на душата му? Защото нас ни заболя... Никой няма право да посяга на близките ти същества – независимо от това на колко крака ходят те. Посегателството върху всяка дишаща "твар" трябва да е с еднаква законова обремененост. Докато кучетата се третират като ВЕЩИ, изстрелът срещу някоя друга Рокси, ще отзвучава безнаказано в пространството ... до безкрай. А колективното прехвърляне на отговорност няма да сплоти общество, което и без това се разпада отвътре ...

При спешен случай, търсите ЗООПОЛИЦИЯ на номер 112. Ако от телефон 112 откажат съдействие за пострадало животно, трябва да цитирате нещо ВАЖНО: екипите са длъжни да реагират съгласно чл.13 /Инциденти и събития с животни/ от Националния класификатор на спешните повиквания към МВР! Длъжни са да реагират и да пратят екип! А когато става дума и за заплаха с огнестрелно оръжие, случаят не бива да се пренебрегва. Всеки свидетел на събитията е добре дошъл за показания.

Сбогом, усмихната Рокси ...
В памет на Рокси, в подкрепа на Даниела, споделете. Виновникът трябва да бъде наказан!


Източник: http://www.radioenergy.bg

5.0, 5 гласа
прегледи 23981

Препоръчани продукти

Коментари за На плажа във Варна бе застреляно домашно куче - търси се Зоополицията!

 1. 1.

  112 са безполезни свине!

 2. 2.

  За пукне мръсната гад, убила това невинно животно. Това се отнася за всички, които го правят!

 3. 3.

  Рокси едва ли е пречила на някого, на светът е пълен на малоумници, които стрелят по хора, та какво оставо за кучета. Но...и ние трябва да се научим, че куче се разхожда с повод, с намордник и пр. Ако стопанката беше до нея
  и я водеше ,едва ли идиотът щеше да си изпробва пушкалото... Така че...да бъдем прецизни към собствените си задължения...това ще ни спести много ядове.

 4. 4.

  Това ужасно деяние не е само за зоополиция, но и за полиция. Това е престъплание и срещу хората. Този мръсник заслужава най-тежко наказание. Изказвам дълбоките си съболезнования на близките на кучето!

 5. 5.

  No 3 Кучкар. Много сте точен.

 6. 6.

  Кучкар 3- това значи ли, че като бездомните нямат стопани, трябва да се убиват? Та естествено че ще р пуснато.. Сутрин е. Преди 8 ч. На тези кучета, и не само, им е нужно да точат, да играят.. Не! Определено не съм съгласна с вас! Проблема е в липсата на съдебна система, и контрол. Ако на този двукрак изрод, му кепнат 1 година затвор, и 30000 лева- ще си помислят дали да убиват. Такива са отидъдите, за убийство на куче в Гърция. Но ние нямаме съд... Нямаме правосъдие... Ние имаме една държава, в нищото! Правителство, и парламент, всички в затвора! Тлъсти лумпени ни управляват..

 7. 7.

  плажа е з хора а не за помияри !

 8. 8.

  Za takiva izrodi solena globa i zatvor .

 9. 9.

  плажа е за всички изрод прост кой беше ти да казваш кое за какво и за кого е

 10. 10.

  Господ сам е казал още в началото на Библията,че хората са зли и вършат само злини и е много разочарован от тях и затова е писано,че ще има съд за всички двкукраки и ще бъдат погубени.Много жалко за кученцето.Аз също имам самоедка и е много кофти.А е била красавица ! Моите съболезнования за кученцето.Като чета коментарите Ви,болно ми става как кълнете и се мразите.Най големия грях е да се кълне ! Смъртен грях е.В Библията е казано

 11. 11.

  Господ не забравя ! Няма да забрави убиеца ! Бъдете спокойни !

 12. 12.

  Убиецът е изрод! За стопанина на кучето, това не е просто загуба на едно животно, а загуба на кучешкото му дете. Който не е гледал куче, котка или друг домашен любимец, той не не знае какво е чувството от загубата му, особено насилствена. Моите най-искрени съболезнования и пожелания за нищо хубаво на изрода.

Подобни статии