🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Полицейското куче Дизел се превърна в герой, загивайки при залавянето на терористите в Париж

Кучето герой бе убито по време на акция на полицията по залавянето на Абделхамид Абауд, който е смятан за мозъка на терористичните атаки в Париж.

7-годишната белгийска овчарка (Малиноа) бе убита от терористите в сряда сутринта. По това време спец частите нахлуват в жилищна сграда в парижкия квартал Сент Дени.

Говорител на полицията заяви, че кучето е било обучено да оказва помощ по време на операции, при които съществува риск от експлозии. Според говорителя такива кучета са буквално „незаменими" за елитното полицейско звено.

По този повод полицейските служби на Франция пуснаха в Twitter официално съобщение:

„7-годишната Малиноа Дизел, част от специализираното звено за борба с тероризма, бе убита от терористите по време на операция."

Според изтеклата информация смелото куче първо е влязло в апартамента, в който са се намирали най - малко 6 джихадисти. Неговата задача е била да оцени нивото на опасност, преди полицаите да щурмуват сградата.

Информациите сочат, че кучето е било застреляно с автомат Калашников от Асна Аитбуласен, терористката, която малко по - късно се самовзриви, превръщайки се в първата жена-самоубиец в Западна Европа.

След смъртта на кучето хора от цял свят изразиха своето възхищение и преклонение пред смелостта на Дизел. В Twitter се появи хаштага #Jesuisunchen, което в превод на български означава „Аз съм куче", където хиляди хора изразиха своите мисли и чувства.

Най - малко двама терористи бяха убити по време на спец операцията на френските полицейски служби. Леко ранени бяха и петима полицаи.

 

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Ева
Това куче е истински герой
1. dog lover
Истината е, че това куче е дало живота си, за да спаси всички! ;) :) Чудесно куче Малиноа!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...