🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Помощта за изхранване на животни е увеличена с 4 млн.лв.

Държавната помощ de minimis за изхранване на преживни животни през 2014 г. ще бъде увеличена с 4 млн. лв. Решението е взето на Управителен съвет на ДФ "Земеделие".

Ръководството на Фонда осигури допълнителните 4 млн. лева. Така общата сума, която животновъдите ще получат за изхранване на едър и дребен рогат добитък, достигна до 15 млн. лв.

Средствата се отпускат на земеделски производители, отглеждащи едър и дребен рогат добитък от основно стадо - крави, биволици, овце-майки и кози-майки.

С новото решение помощта вече ще бъде по 39 лева за биволици и крави и по 5 лева за овце-майки и кози-майки.

Има условие, според което животновъдите трябва да запазят 75% от броя на животните, за които е получена помощта до 31 декември 2014 г. Фермерите кандидатстваха по схемата от 7 до 23 април 2014 г. в областните дирекции на ДФ "Земеделие" по постоянен адрес за физическите лица и едноличните търговци и по адрес на регистрация на юридическите лица. Средствата ще им бъдат изплатени в периода  8 - 23 май 2014 г.

Общият размер на помощите de minimis за един земеделски производител, а също и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2012 – 2014).

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...