🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Почина австралийската овчарка Маги, най - възрастното куче в света

Кучето Маги, което бе регистрирано като най - възрастното куче в света, почина на 30-годишна възраст.

Приравнено към продължителността на човешкия живот, това се равнява на близо 200 години (вижте таблицата за изчисление ТУК).

Маги е австралийска овчарка и прекарва живота си във фермата на своя стопанин Браян Макларън. Той споделя, че малко преди да почине, тя губи слуха си, а слабостта на зрението й се задълбочава. Но до последните си дни старата дама не забравя привичките си.

"Миналата седмица се движеше сама от фермата до офиса, ръмжеше по котките, както обикновено. Но последните два дни теглото й чувствително намаля. Осъзнах, че не й остава много. Сега съм тъжен, липсва ми, но се радвам, че си отиде спокойна и щастлива", казва фермерът.

Браян споделя също, че не може да си спомни точната дата на рождения й ден, тъй като нейният първи паспорт като кученце се е изгубил много отдавна. Но знае, че когато я вземат, синът му е на 4 годинки, а сега той е на 34 години.

Хубавото е, че до последно Маги изживява достолепно старините си, добре обгрижвана, свободна и най - вече много обичана от семейството си, на което остава предана през всичките тези години.

Почивай в мир, Маги!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3. Никол 17
Моите съболезнования!
2. Светла Ганева
Тази информация ме кара да вярвам, че и моите двама любимци- котаракът Мел и котката Шуши също биха могли да бъдат дълголетници, защото толкова ги обичам!
1. таня петрова
Милата дано е на-по добро място
Виж още отзиви
Коментирай
loading...