Почина австралийската овчарка Маги, най - възрастното куче в света

Почина австралийската овчарка Маги, най - възрастното куче в света

Кучето Маги, което бе регистрирано като най - възрастното куче в света, почина на 30-годишна възраст.

Приравнено към продължителността на човешкия живот, това се равнява на близо 200 години (вижте таблицата за изчисление ТУК).

Маги е австралийска овчарка и прекарва живота си във фермата на своя стопанин Браян Макларън. Той споделя, че малко преди да почине, тя губи слуха си, а слабостта на зрението й се задълбочава. Но до последните си дни старата дама не забравя привичките си.

"Миналата седмица се движеше сама от фермата до офиса, ръмжеше по котките, както обикновено. Но последните два дни теглото й чувствително намаля. Осъзнах, че не й остава много. Сега съм тъжен, липсва ми, но се радвам, че си отиде спокойна и щастлива", казва фермерът.

Браян споделя също, че не може да си спомни точната дата на рождения й ден, тъй като нейният първи паспорт като кученце се е изгубил много отдавна. Но знае, че когато я вземат, синът му е на 4 годинки, а сега той е на 34 години.

Хубавото е, че до последно Маги изживява достолепно старините си, добре обгрижвана, свободна и най - вече много обичана от семейството си, на което остава предана през всичките тези години.

Почивай в мир, Маги!

5.0, 1 гласа
прегледи 10356

Препоръчани продукти

Коментари за Почина австралийската овчарка Маги, най - възрастното куче в света

  1. 1.

    Милата дано е на-по добро място

  2. 2.

    Тази информация ме кара да вярвам, че и моите двама любимци- котаракът Мел и котката Шуши също биха могли да бъдат дълголетници, защото толкова ги обичам!

  3. 3.

    Моите съболезнования!

Подобни статии