🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Предстои демонстрация срещу фермите, които отглеждат норки за ценни кожи

Заповядайте на демонстрация срещу фермите за ценни кожи, която ще се проведе на 25-ти ноември 2017 година от 11 часа. Мястото е най - голямата ферма за норки в България, която се намира в село Маджерито.

Събитието се организира от представители на граждански организации и недоволни хора от местните населени места, чиито искания са затваряне на фермите и цялостна забрана на отглеждането на животни за кожи.

Демонстрацията цели да покаже основните проблеми, свързани с отглеждането на животни за кожи:
  • Екологични
  • Хуманни
  • Етични
  • Здравословни

25-ти ноември е и Световният петък без кожа, който се отбелязва в редица страни. Неговата цел е чрез кампании за информиране на населението да покаже на хората истината за производството на ценни кожи, както и да апелира към прекратяване на тяхното потребление.

Капацитетът на фермата до село Маджерито е 400 000 норки. Сега там се развъждат между 100 и 200 хиляди животни на година. От десетки години се знае за редица нарушения, въпреки които фермата продължава да работи. Институциите през това време не предприемат нищо, с което да сведат рисковете от тези нарушения до минимум.

Даже напротив – нарушаването на закона продължава, фермите не спират да развиват дейността си в нарушение, а институциите подготвят нормативна база, облекчаваща бизнеса, която да премахне съществуващите ограничения и да осигури просперитет на тази индустрия.

По време на демонстрацията ще се напомни за тези рискове, които крият фермите за кожи за хората, животните и природата и ще бъде показано, че някои от тях вече са факт. В голяма част от европейските държави вече са забранени фермите за кожи, в други пък са повишени изискванията до такава степен, че отглеждането на животни за кожа е нерентабилно за тях, а във всички останали се реализират кампании за тяхната забрана.

Ако намеренията на собствениците са прозрачност, откритост и информираност на обществото за всичко случващо се във фермата и за извършващите се там хуманни практики, то не би трябвало да има причина да откажат посещение и да покажат пълния цикъл на "производствения процес".

Искрено се надяваме, че сега фермерите ще удържат на казаното и няма да се повтори ситуацията от 2015 година, когато публично обявиха, че ще има ден на отворените врати, а такъв така и нямаше.

Ако желаете да се включите в демонстрацията, заповядайте на 25-ти ноември от 11 часа пред фермата за норки до старозагорското село Маджерито.

За повече информация:
e-mail адрес: caai.bg@gmail.com
Facebook: ТУК

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...