🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Продължава масовото измиране на пчели в страната

Масово измиране на пчелни семейства се наблюдава в Плевенско и Ловешко, съобщава fermer.bg. След по - малко от две седмици, от 8-ми до 10 Февруари в Плевен е насрочено да се проведе традиционното пчеларско изложение.

След поредните случаи на измиране на пчели, най - важната тема на изложението ще бъде именно как могат пчеларите да се справят с този проблем. Ситуацията наистина е много сериозна, тъй като някои производители на мед съобщават за загуба на 80% от кошерите си от Септември месец до сега.

Според повечето потърпевши основна причина за тази еко катастрофа са заразени с ГМО земеделски територии, прекалено голямото използване на пестициди и клетките на мобилните оператори, които според пчеларите извън градовете работят на много по - високи честоти и излъчват повече радиация, която нарушава координацията на пчелите и те се загубват.

Все пак пчеларите поясняват, че и топлото време през изминалата седмица също е виновно за част от загубите им. Много пчели се подлъгват от слънчевите лъчи, излизат навън от кошерите и повече не се завръщат.

Аномалията свързана с масовото измиране на пчели е световен феномен и вече тревожи сериозно все повече биолози, тъй като в повечето случаи, причината за измирането на пчелите остава неразгадана.

В много европейски страни се взeмат сериозни мерки за справянето с този проблем и в някои държави пестициди, като клотианидинът, имидаклопридът и неоникотиноидете вече са забранени.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...