🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Пускат на свобода 6 токачки в парка на Старозагорските бани

На 14 септември 2014 наша читателка ни изпрати писмо, придружено със снимки, в което споделя тревожността си относно държаните в клетка токачки и зайчета на територията на парка около езерото на Старозагорските бани.

От Гражданско сдружение ЛИПА днес излязоха с позиция по този въпрос.

Оказа се, че тези 6 нови токачки са закупени от тях, с цел да допринесат за увеличаване числеността на токачките в зеления парк.

Птиците са купени още на 12 септември, но са държани в клетка, за да се климатизират към условията на средата до момента, в който бъдат пуснати на свобода.

От сдружението уверяват, че в 11:40 часа на 22 септември, когато е празникът на курортното село Старозагорски минерални бани, шестте нови токачки ще бъдат освободени в парка. Те ще се присъединят към популацията на останалите токачки и зеленоглави патици, пуснати по-рано на същата територия.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Венета Даскалова
Е това вече е друго нещо! Радвам се, че милите животинки са били само временно настанени там, но искам да отбележа още нещо! Според мен трябваше да има сложена поне една табелка, на която да пише, че животните са само временно там за климатизиране (както сте написали). Така много хора като мен са останали с грешно впечатление! Все пак се радвам, че ще бъдат освободени!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...