🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Разбра се причината за смъртта на бизоните в столичния зоопарк

На 1 септември в зоопарк София почина мъжкият бизон и няколко дни след него и женският, въпреки направените опити на ветеринарите за неговото спасяване.

След проведените изследвания се установи, че причината за смъртта на бизоните в зоопарка е ентеротоксемия.

Диагнозата е поставена от Агенцията по храните. След аутопсия са открити токсини в червата им, а вътрешните органи са били силно поразени.

Изцяло е отхвърлена версията за пестициди във фуража, като причина за смъртта на животните. Но не е изключена версията за умишлено поставяне на отрова в храната им.

Досегашният директор на зоопарка д-р Иван Иванов е свален от поста си и неговото място заема д-р Манол Нейков - шеф на общинското предприятие "Екоравновесие". Д-р Иванов остава в столичния зоопарк, но само като ветеринарен лекар.

Според заместник шефа на Съюза на ветеринарните лекари в България, д-р Красимир Каменов, случилото се е дело на човек, който е имал за цел да свали д-р Иванов от поста му.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Анонимен
е това вече е български феномен - готови са да унищожат горките животни, за да заемат мястото, към което са се прицелили. Впрочем, те не биха се поколебали да жертват и човек, та какво остава за "някакви си" животни...
Виж още отзиви
Коментирай
loading...