🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Руски цирк е критикуван заради лъвове с наднормено тегло

Циркови лъвове с наднормено тегло предизвикаха много полемики в руските социални медии, след като са се появили техни снимки в онлайн пространството.

Въпросните лъвове са от Държавния цирк на Владивосток и техния външен вид предизвиква безпокойство не само в Русия, но и в чужбина. Треньорът на животните Виталий Смолянец е нямал никакви притеснения.

Според него животните не са с наднормено тегло, отглеждат се много добре и се чувстват отлично. Според критиците обаче наднорменото тегло е ясен белег, че става въпрос за проява на жестокост към животните.

"Тези животни имат нужда от фитнес."
"Тези лъвове имат нужда от незабавен преглед при ветеринар, а не да бъдат гледани от циркови посетители." - коментират някои от онлайн потребителите, които са се натъкнали на смущаващите снимки.

Витали Смолянец е един от най - известните дресьори на диви котки в Русия и никога не е бил подлаган на такава критика в 20-годишната си професионална кариера.

"Нашите животни са по - стари. Лъвовете, подобно на хората, наддават на тегло, когато остаряват. Една от лъвиците наскоро роди малки лъвчета и затова е по - пълна. Ние се грижим за здравето на животните. Те се чувстват отлично в цирка и ако трябва да съм честен не виждам някое животно да е с наднормено тегло." - споделя Смолянец пред информационната агенция "Сибирски времена".

Витали Смолянец твърди още, че животните се хранят само веднъж на ден и това става вечер. Разбира се, дават им се допълнително лакомства, ако има представление. Дневният прием е 6 кг. месо, което е нормална дажба за котки с подобни размери. Освен това животните получават още добавки с витамини и един литър мляко.

Смолянец допълва още, че лъвиците тренират по 3 часа на ден, но с напредването на възрастта започват да спят все повече и според него това също допринася за увеличаване на теглото.

Големите котки изпълняват шоу наречено "Империята на лъвиците", което показва тяхната гъвкавост и послушание. Закръглените хищници не са първите големи котки, които влизат във вестникарските заглавия, заради своето наднормено тегло. През 2015 г. зоологическата градина в Делхи получава мъжки ягуар, който е трябвало да бъде използван за разплод.

Ягуара обаче е бил с наднормено тегло и това е принудило зоологическата градина да върне обратно животното. Гледачите в Делхи тогава са заявили, че 12-годишния ягуар Салман се е интересувал повече от вечерята си, отколкото от женския ягуар Каплана.

Снимки: www.bbc.com

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...