🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

След случая с тормозените животни в Старозагорския зоопарк започват полицейски проверки

Полицията започва проверки на случая с нападките върху животни в Зоопарк Стара Загора.

Органите на реда са решили да се намесят след пускането на видео в социалните мрежи, което показва как няколко души от ромски произход замерят с камъни вълка и ритат по оградата на клетката му.

Полицията издирва хората, участвали в агресивното посегателство над дивото животно. Още не може да се каже какво ще бъде тяхното наказание. Възможно е случката да бъде третирана като хулиганство.

Историята е заснета, когато Йордан Желев отива на разходка в зоологическата градина заедно с брат си. Пред клетката на вълка виждат група роми, които дразнят животното, хвърляйки камъни по него и ритайки оградата му.

Тогава момчето ги пита защо го правят, а отговорът от тяхна страна е: "Кой си ти, че да ме питаш, с какво ти пречим?"

Следва спор, при който Йордан обяснява, че законите са еднакви за всички, но това видимо не се харесва на един от участниците в жестоката сцена и разговорът почти довежда до физическа саморазправа.

Директорът на зоопарка д-р Радослав Михайлов сподели, че освен към вълците, подобно поведение е проявено и към двата тигъра. Поради този и други случаи на хулиганство от Общината обмислят монтирането на видеонаблюдение в зоологическата градина.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...