🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Събират се онлайн гласове за създаване на спасителен център за диви животни

Има начин, по който всички можем да помогнем за това да бъде създаден спасителен център за диви животни в София. Българската природа има нужда от подобен център, чрез който да се съхрани една много значима за всички нас част от биоразнообразието на страната ни.

Поради агресивната човешка дейност ежегодно от лицето на Земята изчезват застрашени животински видове. Техните екосистеми биват пряко или косвено засегнати от постоянно разрастващото се население.

Уви, често забравяме, че нашето съществуване е напълно зависимо от тяхното и ако те изчезнат, значи постепенно изчезваме и ние.

Тази причина става стимул за създаване на спасителен център за диви животни на територията на най - големия град в България, с най - голям трафик и съответно най - засегната от индустриализацията природа.

С нелеката задача се заема фондация "Дивите животни" заедно с ветеринарна клиника "Добро хрумване". Само за последната година фондацията, с помощта на съмишленици и дарители, успява да спаси над 600 животни от различни животински видове. За продължаване на работата й в още по - голям мащаб, за въвличане на доброволци в грижата за животните, за разширяване на образователната й дейност и изпълняване на мисията й се налага да бъде изграден голям спасителен център.

Нека заедно да сбъднем тази мечта и да обединим усилията си в убеждаване на институциите, че той е необходим!

Единственият засега подобен спасителен център е този към природозащитното сдружение Зелени балкани в Стара Загора. Но той е крайно недостатъчен за територията на цяла България. Затова призоваваме всеки, който има желание, да подкрепи усилията на фондация "Дивите животни" в борбата за дивата природа на страната ни.

Може да подпишете електронната петиция ТУК. Благодарим ви!

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...