Събират се подписи за създаване на зоополиция в България

Събират се подписи за създаване на зоополиция в България

Все по - честите случаи на насилие над животните, на безотговорно поведение на стопани към собствените им любимци или проява на агресия към хората от страна на животните карат активисти да стартират петиция за създаване на зоополиция.

Сред основните мотиви за учредяването на такава институция е и невъзможността на властите да се справят с наболелия проблем с увеличаващите се на брой бездомни животни.

Искането на инициаторите на подписката е зоополицията да бъде създадена като специализирано звено към МВР, за да може дейността й да бъде посветена изцяло на престъпления, свързани с животните.

За съжаление до този момент изискванията и санкциите към Закона за защита на животните и член 325 от Наказателния кодекс не се налагат успешно на нарушителите на закона. Контролните органи нямат достатъчно правомощия, които им позволяват да се справят с този проблем.

Ето защо се налага създаването на конкретно звено към МВР, което да отговаря за защита правата на животните и което съществува в почти всички европейски страни.

Това би довело до:

 • осъществяване на повече проверки за безотговорно отношение на стопаните към домашните им животни
 • намаляване броя на случаите, в които домашни животни проявяват агресия към хора или други животни
 • ефективен контрол върху числеността на бездомните животни чрез проверки за изхвърлянето на животни на улицата и нерегламентирано развъждане на такива
 • въвеждане на строги санкции за изхвърляне или изоставяне на улицата на домашни любимци
 • налагане на осъдителни присъди според действащото законодателство относно проявите на насилие над животните

Ако и вие сте ЗА създаване на зоополиция в България, моля подпишете петицията ТУК.

5.0, 1 гласа
прегледи 14102

Препоръчани продукти

Коментари за Събират се подписи за създаване на зоополиция в България

 1. 65.

  Щом сме в Европейският съюз е крайно време да бъде създадена такава организация.Радвам се много Твърдо "За"

 2. 66.

  TVURDO "ZA"...TRQBVA DA SE SPE NASILIETO NA JIVOTNITE I DA IM SE POMAGA..TE SI NQMAT NIKOGO,A TOVA E TUJNO

 3. 67.

  tvardo za

 4. 68.

  Поздравления! Съвсем извратеняшко на фона на човешкото страдание в милата Родина. Или може би с него вече е приключено и сме се пренесли без да разбера в рая? Пак едни напористи кресливи фюрерчета си търсят топли местенца и поле за рекет.

 5. 69.

  Tvurdo DA !

 6. 70.

  да ...!

 7. 71.

  Много положително и наложително!

 8. 72.

  Наложително

 9. 73.

  Наложително

 10. 74.

  Пьлно е сьс садисти на животни хора оставащи животни на студа без кьщичка без вода в горещо време. Глупаци оставащи кучета в колата в топло време и след жестоката смьрт наживотното започват вайкане влезнах за молко в магазина. Кучета с врязани в врата синджири и много други. Аз сьм за такава организация

 11. 75.

  Da!! Beshe vreme

 12. 76.

  И аз съм за

 13. 77.

  az sum zaaa!!

 14. 78.

  Napulno za ! ! ! !!

 15. 79.

  И аз съм за

 16. 80.

  za

 17. 81.

  а какво ще кажете за хората пострадали от кучета? и за безброй агресивните кучета по улиците? и за това как ако убиеш куче те осъждат,а като убиеш човек не ? не поставяите животните пред хората!

 18. 82.

  За отвсякъде

 19. 83.

  Твърдо ЗА ЗООПОЛИЦИЯ и затвор за извергите гаврещи се с животинките ! Често много кучетар например са агресивни заради жестокото отношение на някои хора към тях ! Не трябва да бъдем безчувствени към деянията на някои изроди ! Който мрази животните той не е способан да обича и хората !

 20. 84.

  Подкрепяме! :))))

Подобни статии