🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Сърцераздирателна новина! Тигър бе убит, след като избяга от цирк в Париж

Цирков тигър е бил застрелян от собствениника си, след като е избягал и се е озовал по улиците на Париж.

Това естествено е предизвикало голям хаос и много специализирани екипи са се озовали в района на инцидента.

Първо, на сигнала са се отзовали пожарникари. Това е станало малко преди 16:00 часа, когато няколко граждани са се обадили на спешния телефон, за да сигнализират за 200-килограмовото животно, което се скита свободно около 15-ти район в югозападната част на френската столица, недалеч от офиса на France Televisions.

Новината за тигър по улиците се разнася мълниеносно по социалните медии и това принудило местните власти да разпоредят спиране на градския транспорт в района.

"Собственика на тигъра беше в шок. Когато ние пристигнахме 200-килограмовия тигър вече лежеше мъртъв на земята" - споделя Валериан Фует, говорител на парижката пожарна.

Животното е застреляно в близка алея, а не на улицата и наблизо не е имало минувачи. Собственика на тигъра е бил заведен в близкия полицейски участък за разпит, а тялото на тигъра - отведено за аутопсия. Тигърът е избягал от цирка "Борман-Морено", който наскоро е построен в района и е планирал да отвори врати на 3-ти декември.

Фондация Бриджит Бардо, основана от известната актриса и активист за правата на животните е изразила своето дълбоко възмущение от случилото се и призова компетентните органи във Франция да забранят дресировката на всякакви животни в цирковете.

"Истинско чудо е, че не се е стигнало до човешки жертви" - споделят от организацията.

Действията разиграли се в Париж показват недвусмислено, че решението на българското правителство от преди няколко години да забрани използването на диви котки в циркове е било напълно оправдано и правилно.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...