🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Татуировчик от Бруклин остана без работа, след като татуира кучето си

Нашумелият татуировчик Metro Mistah, известен още като Alex Avgerakis, прави истинска татуировка на женското си куче, докато тя е в безсъзнание по време на операция на далака. Неговият ветеринарен лекар му позволява да го направи.

Той изрисува голямо сърце на рамото й, след което публикува снимка в Instagram със следния текст:

"Една от многото причини моето куче да е по - готино от твоето! Днес отстраниха далака й, а ветеринарят ми позволи да я татуирам, докато е под упойка."

Заради тази си публикация художникът е силно критикуван. Той получава редица язвителни коментари, въпроси защо го е направил и хиляди критики от хора в социалните мрежи. Ето защо Алекс е принуден да заключи всичките си профили в интернет пространството, както и да блокира своя интернет сайт.

Но въпреки това гневни хора се обръщат към неговите работодатели от студиото за татуировки в Бруклин. Хората се събират пред ателието, а собственикът му Крис Торес заявява пред New York Post, че входът е "обсаден от гневни и скандиращи хора".

"Той напусна. Изпрати ми съобщение вчера и ми каза, че ще изчезне от медийното пространство за известно време. Аз не съм му противоречил. Не мога да го върна тук", споделя Торес, който защити колегата си, но не отрече, че действията му са глупави.

Ето какво още заявява Крис пред медиите:

"Човекът не е лош. Той не е насилник над животното. Не го бие, нито го връзва навън в студа. Той просто не е осъзнал това, което е направил. Алекс е хубаво момче. Постъпката му очевидно не е добре обмислена. Той е похарчил хиляди и хиляди за кучето си, за да го поддържа в добро здраве. Грижи за него като за стар човек в дом."

В момента татуирането на кучета не е незаконно, но този случай е повод за Линда Розентал, политик от Манхатън, да се опита да промени това. Тя подкрепя законопроект за забрана на всякакви татуировки и пиърсинги върху животни.

Розентал и нейният екип предполагат, че татуировката на Mistah е изключение, докато с изненада не се натъкват на десетки примери на кучета с татуировки и пиърсинг, чиито снимки са публикувани в интернет.

"Ако човек е с ясно съзнание, ще прецени силата на болката, която тази процедура ще причини по време и след като бъде направена. Човек може да сравни тази болка с ползите, които ще получи след това и да реши за себе си дали си заслужава. Но както всички знаем, животните не са в състояние да вземат такова решение, нито умишлено да преглътнат болката в името на това, до което тя води и което някои мислят за красиво изкуство. За съжаление за тях е просто болка", заявява Линда в съобщение за пресата.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Тоз пък е луд.Татуирал си кучето.Лайнар.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...