Тигрица помогна на деца, осакатени от войната в Украйна

Тигрица помогна на деца, осакатени от войната в Украйна

Това 10-годишно момче на име Ваня Воронов е една от многото жертви на войната в Донбас. То загубва двете си крачета, дясната си ръка и почти изцяло зрението си.

По време на лечението си в болницата момчето говори само за желанието си да погали тигър. Тъй като не може да вижда, детето силно иска поне да докосне това екзотично животно.

Ето защо цирковите артисти биват помолени да доведат тигрица директно в Научноизследователския институт по спешна детска хирургия и травматология в болницата.

Там с 13-годишният тигър се запознава не само Ваня, но и още няколко дечица с тежки наранявания, получени по време на войната.

Родителите донасят децата на ръце, за да не се смути тигрицата от движението на инвалидните им колички. Така те успяват да се докоснат до величественото животно, за което мечтаят.

Според лекарите децата трябва да получават максимално много положителни емоции, за което контактите с животни могат изцяло да бъдат от полза.

Преди да закарат тигъра обратно в цирка, артистите успяват да поговорят с децата и дори да им връчат малки подаръци - плюшени играчки тигърчета. Те им дават своето обещание, че отново ще се върнат в болницата, за да изнесат специално мини шоу за тях.

5.0, 1 гласа
прегледи 1587

Коментари за Тигрица помогна на деца, осакатени от войната в Украйна

  1. 1.

    Защо е тази безумна война?Малко ли е мъката на тоя свят? И защо децата плащат за цялото това безумие???

  2. 2.

    Много малко са добрите хора в днешно време. Знам че съм малка едва на 13, но все пак намирам голяма разлика между мен и моя клас. Повече от половината клас мрази животните. :(

Подобни статии