🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Трудната миграция на вилорогата антилопа

Вилорогата антилопа в САЩ през зимата мигрира 270 км на юг от обичайното си местообитание Национален парк Grand Teton. По пътя си обаче антилопите срещат много препятствия – реки, огради, високи планински проходи, пътища и др.

От много години най - опасното място от тяхната миграция е пресичането на магистрала 191 на запад от Пинадейл, щата Уайоминг.

В продължение на хиляди години това е било трудно място за тяхната миграция, тъй като има естествена географска пречка, образувана от две реки, които насочват животните в тясна ивица земя.

Археологически разкопки тук откриха въглени ями и кости на антилопи на 7 000 години. Това са най - старите намерени доказателства за лов на вилорога антилопа от хора. Всяка пролет и есен десетки хиляди антилопи пресичат магистралата, която минава в тази точка.

Новини за вилорогата антилопаВ наши дни колите и камионите се движат с около 100 км в час по магистралата и това увеличава неимоверно много рисковете за животните. Средно около 140 животни намират смъртта си всяка година, пресичайки магистралата. Хората също са изложени на риск, защото сблъсъка с такова голямо диво животно може да причини наранявания и дори смърт на хората, които се намират в автомобила.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...