🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Тръгна петиция срещу незаконното избиване на делфини по Черноморието

След зачестилите масови убийства на делфини по българското Черноморие, природозащитници се обединиха около идеята за събиране на подписи, с които да се прекратят незаконните действия на рибарите бракониери.

Видовете делфини, които се срещат у нас, са защитени от Закона за биологичното разнообразие и техният улов е забранен. Преди седмици обаче, рибари от Царево се възпротивиха на закона и пожелаха забраната да бъде отменена. По техните думи делфините са твърде много и пречат на улова им на риба.

Ето защо искат от държавата законът да бъде променен и да им бъде отпусната квота за улов на делфини. С тези изказвания природозащитниците свързаха последните фрапиращи случаи на масово избиване на морските бозайници. За изплувалите мъртви делфини все още не е намерен виновник, нито има наказани.

Това кара загрижените хора да създадат петиция*, чрез която всички граждани могат да заявят позицията си относно съдбата на вписаните в Червената книга на България изчезващи видове.

Оказва се, че точно рибарството влияе пагубно върху застрашените делфини. То затруднява прехраната, нарушава местообитанието им и променя поведението на мигриращите стада.

*Ако желаете, може да подпишете електронната петиция ТУК. Благодарим ви!

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. таня
Както виждаме нищо не върви както трябва-нито образованиети, здравеопазването и всичко др Значи с петиция няма да стане няма кой да ни чуе и кой да помисли по въпроса Говори се заради безпрецедентния начин на риболов , моретата са -празни-единствения начин е да не купуваме риба Или да им даваме пари за да унищожават
Виж още отзиви
Коментирай
loading...