🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Убиха с пестициди семейство кенгура в зоопарк Хасково

В хасковския зоопарк е загинало цяло семейство кенгура, състоящо се от мъжки с неговата женска и малкото им тримесечно бебе, което е било в торбата на майка си.

За съжаление става въпрос за умишлено убийство, защото е установено, че животните са били отровени с пестициди.

Директорът на зоологическата градина в Хасково Валентин Ахтаров заявява, че храната не може да бъде причина за смъртта на трите кенгура, тъй като фуражът им не е сменян месеци наред, т.е. не са консумирали нищо различно и необичайно. Затова вече е подаден сигнал от ръководството на зоопарка за преднамереното отравяне на животните.

През последните месеци това е поредният случай, при който в български зоопарк загиват животни. Зоологическата градина в София беше затворена за посетители поради смъртта на няколко двойки тревопасни животни. Зоопарк Стара Загора се сблъска със смъртта на два муфлона, а в ловешкия зоопарк бе застрелян 9-годишния ягуар Алонсо.

Остава въпросът дали България може да бъде сигурно място, в което да бъдат отглеждани световно застрашени от изчезване видове. И дали нашите зоопаркове могат да служат и като резервати за редки животни, както е навсякъде по света.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Ками
България НЕ може да бъде сигурно място за домашни животни (пр. куче,коте),а за застрашени от изчезване животинки, дума да не става! ;(
Виж още отзиви
Коментирай
loading...