🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до По света

Украинец спаси бобър от одиране, откупва го от бракониери

В приюта за животни в Харков, Украйна, се появи необичаен обитател - бобърът Боби. Преди няколко дни тя бе спасена буквално от одиране на кожата.

"Купих я от бракониери в близост до Харков. Те са хванали бобъра в тръстиката край река Северски Донец, казва Едуард Жемеренко. Дивото животното е било цяла седмица в тяхната барака, децата са си играели с него и са му давали кора от дървета и зеленчуци."

Когато бобърът се изтощил, те решават да продадат ценната му кожа и мазнина, а месото му да сготвят за вечеря. Тогава за него разбира любителят на животните Едуард.

"Те поискаха за него 50 долара, платих им и взех животното", щастливо разказва Жемеренко.

Служителите в приюта остават втрещени, когато той им донася 10-килограмовия бобър. Те са свикнали с котки и кучета, но не са очаквали някой да занесе такова рядко животно. Спасеният бобър е настанен в топла стая с постоянно наблюдение. Оказва се, че е съвсем млада женска, на около шест месеца.

"Храни се с моркови, цвекло и ябълки", казва администраторът на приюта Наталия Зозуля.

Те й правят къща от слама, поставят й корито с вода и й носят върбови клонки, които да гризе. Създават й условия, максимално близки до естествената й среда, за да я пуснат на свобода, когато състоянието й се стабилизира.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

3. д-р БауБау
До 1. - благодарим Ви за забележката. Статията е коригирана.
2. Елинор
Има ли значение какъв е човекът ? Боже , важното е , че животинчето е спасено! Дано има повече истински Човеци !
1.
Не руснак а украинец и град Харков не е във Русия а във североизточна Украйна и е вторият по големина град там !!! Похвално е това което е направил украинеца , дано повече хора има такива като него !!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...